Sponsoreret indhold
“Vildsvinet” – det vilde marsvin

Marsvin lever vildt på græssletterne omkring Andesbjergene i Sydamerika. De lever i små familiegrupper med en enkelt han, nogle hunner og selvfølgelig ungerne. De er planteædere, og så er de byttedyr for både slanger, rovfugle og store katte.

Vildt marsvin

Vildt marsvin

Det ligger i marsvinenes adfærd at flygte, hvis noget truer dem, og derfor er det også helt naturligt for dem at prøve at flygte, når du tager dem op. Et godt tip er at placere buret højt, så virker du ikke så stor og truende, og det bliver nemmere at gøre dem håndtamme.

 

Man ved fra udgravning af gamle køkkenmøddinger, hvor man har fundet masser af knogler fra marsvin, at indianerne i flere tusind år har holdt marsvin som husdyr, fuldstændig på samme måde som vi i Danmark holder høns. Den dag idag er marsvin populære husdyr i Sydamerika, hvor de lever tæt sammen med mennesker i små hytter. Marsvinenes kød er populært, og hvis man går på restaurant i Sydamerika er marsvin tit det dyreste på menukortet.

 

Der er meget næring i marsvinenes lorte, og indianerne tørrer lortene, pulveriserer dem og bruger pulveret som gødning på markerne.

 

Når man skal spå om vejret, bruger man også marsvin; man afliver marsvinet, sprætter det op og kigger på indvoldene.

 

Marsvin har i ca 500 år været populære kæledyr i Europa, og selvom de bliver holdt som husdyr i Sydamerika for at ha kød i huset, er der alligevel også indianerbørn, der holder marsvin som kæledyr.