Sponsoreret indhold
Vælg en sund landskildpadde

Når du har besluttet dig for, hvilken art af skildpadder, du gerne vil have, er der nogle ting, duLeopardskildpadde i naturen skal være opmærksom på, inden du vælger den eller de skildpadder, der skal med dig hjem.

Sundhedscheck
Det er vigtigt, at du sammen med en voksen finder en god dyrehandler eller en privat opdrætter, der har tid til at give dig nogle gode råd om skildpadder. Se godt på det terrarium hvor skildpadderne bor; det skal være pænt og rent, og alle dyrene i det skal selvfølgelig være raske. Se også på nogle af de andre bure der er i huset eller i butikken – ser det ud til, at dyrene har det godt?

Når du skal vælge en skildpadde, skal du kigge på skjoldet og huden, næbbet og munden, øjnene og kløerne.
Skjoldet skal være hårdt og jævnt uden skader. Eksempelvis må det ikke være fyldt med små toppe, der ligner tobleronechokolade. Også huden skal være glat, men da skildpadder skifter ham, er løse hudflager ikke nødvendigvis tegn på sygdom.
Næbbet må ikke ligne et papegøjenæb (overbid), og hvis du kigger ind i skildpaddens mund, skal den være fugtig og lyserød.
Skildpaddens øjne skal være klare, og næseborene skal være fri for snot – hvis skildpadden er forkølet, kan du måske høre, at det piber, når den trækker vejret.
Kløerne må ligesom næbbet ikke være for lange

Derudover skal du lægge mærke til, hvordan skildpadden opfører sig: en sund skildpadde er aktiv og støtter selvfølgelig på alle fire ben, og hvis den bliver vendt, så den ligger på ryggen, skal den prøve at vende sig om igen.

Skildpaddepas
Europæiske landskildpadder er blandt de mange dyr, der er truet, og derfor skal dyrehandleren give dig et CITES-certifikat, et slags skildpaddepas, når du køber en skildpadde. Uden certifikatet kan du hverken købe eller videresælge skildpadden lovligt.

Det er mange ting at skulle huske på, men når du kommer hjem med et sundt og rask dyr, er det den bedste start på nogle spændende år som skildpaddeejer.