Sponsoreret indhold
Aktiviteter for undulater- underhold din undulat

Dette er et legetræ eller berigelsestræ hvilket er en god del af den tam undulats gode liv

Dette er et legetræ eller berigelsestræ hvilket er en god del af den tamme undulats gode liv

Selskab er den bedste underholdning.

Der er ikke nogen tvivl om, at den aller bedste undulatunderholdning er at have flere undulater sammen. Undulater lever i naturen i store flokke, så man kan godt sige, at det er lidt synd, hvis en undulat er helt alene.

Selv om du bruger meget tid sammen med din undulat, skal du alligevel sørge for, at den den har sjove ting at “lege” med i buret.

 

Vildt foder

Næste gang du er ude i naturen, kan du kigge efter nogle spiselige planter, buske eller træer. Feks er mælkebøtter og vejbred meget sundere end almindelige salatblade.

Friske hyben er også et hit hos mange undulater, og de kan få lang tid til at gå med at pille de små tørre frø ud.

Grene fra frugttræer, eg, bøg, birk eller hassel er gode både til siddepinde og til aktivitetstræ (se nedenfor) At bruge naturgrene som siddepinde er godt af mange grunde. For det første medvirker de til at holde undulatens kløer slebet, og for det andet er det spændende for undulaten at pille i barken, samtidig med at næbes slibes naturligt.

Du skal nok have hjælp fra en voksen, når du i starten plukker planter, så du er sikker på, at du ikke ved en fejl kommer til at plukke noget der er giftigt. Og så skal du kun plukke planter, der vokser lidt væk fra trafikerede veje, og planter der ikke er sprøjtet.

Gode planter til undulater er: mælkebøtte, vejbred, hyben, frugttræer, pil, eg, birk, hassel.

 

Salatblad – salatbad

Undulater kan godt li at få et bad en gang imellem. Du kan købe et badekar hos dyrehandleren, men når først undulaten er blevet tam og har vænnet sig til sine nye omgivelser, kan du tilbyde undulaten et salatbladsbad. Sæt en lille tallerken på buret og læg et drivvådt salatblad på tallerkenen. Måske vil undulaten bare pille i salaten til at starte med, men du kan være sikker på, at den på et eller andet tidspunkt vil begynde at bade i salatbladet. Så vil den sprede vingerne ud, baske lidt og mase sig ned i bladet. Det er rigtig sjovt at se undulater tage bad, så både du og undulaten har glæde af den aktivitet.

 

Tivoli for undulater

Lav et aktivitetstræ til din undulat – at gå på opdagelse i sådan et træ er lige så sjovt for undulaten, som det er for dig at gå i Tivoli.

Alt du skal bruge er en spand med sand og nogle grene, som du stikker ned i sandet. (Når undulaten så har pillet barken af, eller grenene er blevet lidt for tilklattede, kan du bare udskifte med friske grene)

Nu skal du til at gøre træet rigtig spændende, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan feks lave en gynge, en stige, flette et lille tov, der hænger fra en af grenene eller sætte et par stykker frugt på en af sidegrenene. Du kan også fastgøre et par hirsekolber eller hænge en klokke på en af grenene.

Du finder ret hurtigt ud af, hvad din undulat synes er spændende, og en aktiv undulat er altid meget sjovere at kigge på, end en der bare sidder i buret uden at have noget at lave.

 Så nu er det bare med at komme igang med at lave spændende aktiviter til din kæledyrs undulater.