Sponsoreret indhold
Marsvineracer for enhver smag

Marsvin_marsvineracer_for_enhver_smagDer findes mange forskellige marsvineracer, hvor både farve, pels og hårlængde varierer, men de hører alle til arten marsvin, og de kan få unger sammen, uanset hvordan de ser ud.

Usynlige “vildsvin”
De vilde marsvin er “vildtfarvede”, og de har samme farve som harer, vilde kaniner og mus: alle hårene i pelsen er ens, men hvert enkelt hår er trefarvet stribet i forskellige brune farver. Vildtfarven er en god kamouflagefarve, og i modsætning til tammarsvinene med de mange farver er de vilde marsvin svære at få øje på for rovdyrene i naturen. Vildtfarven kaldes også “agouti”

Farverigt design
Udover vildtfarven kan marsvin have mange forskellige farver og mønstre.

De mest almindelige farver er sort, hvid, chokoladefarvet, beige, rød og grå, men selvom det lyder mærkeligt, kan marsvin faktisk også være blå. Farven er selvfølgelig ikke rigtig blå, men mere grålig med et blåt skær.

Nogle marsvin har endda pels med en farve, der næsten har metalskær – den kaldes satin

De fleste marsvin er ensfarvede, men der findes flere racer af flerfarvede marsvin.

Du kender sikkert dalmatinerhunden – den er hvid med sorte pletter – men hvad de færreste ved er, at der findes dalmatinermarsvin.

Racen hollænder findes hos både marsvin og kaniner. Både for- og bagenden er mørk, og henover ryggen ses et hvidt bælte.

Hippie eller halvskaldet

Marsvin kan være langhårede, korthårede eller næsten skaldede.

De korthårede er de mest almindelige, og dem der kræver mindst pelspleje.

En lidt speciel race er det ruhårede marsvin, rex-marsvinet, med korte flossede hår, der får pelsen til at ligne pelsen på en gammeldags teddybjørn.

Derudover findes både kort- og langhårede marsvin med en roset i panden eller mange rosetter fordelt på hele kroppen.

De langhårede marsvin kræver særlig pelspleje, da de ikke selv kan holde sig rene og fri for filtret hår.

Et par eksempler på langhårede marsvineracer er coronetten med langhåret pels og en enkelt roset i panden, samt sheltien, der ligner coronetten men ikke har langt hår i hovedet

Hvis du har langhårede marsvin, der skal parre sig og have unger, er det vigtig, at du sørger for at holde hunnens bagende kortklippet.

For det første er det svært for hannen at komme til, hvis der er alt for meget pels.

Men lige så vigtigt er det, at hunmarsvinet efter fødslen kan holde sig ren, og ungerne kan have svært ved at finde dievorterne, hvis moderens pels er for lang.

Læs fra 2 til mange marsvin og ”marsvinunger, klar, parat, start” før du lader dine marsvin få unger.

De senere år har det været muligt at købe skaldede marsvin – de såkaldte skinnier. Skinnierne er ikke helt skaldede men har pels på panden og på poterne. Hvis du har allergi, kan du altså ikke være sikker på, at du kan tåle dem, selvom de altså næsten er hårløse.

Da skinny-marsvinene ikke har nogen pels, er de mere følsomme overfor kulde, så du skal sørge for, at de har det varmt nok og ikke fryser.

Der er mange forskellige racer af marsvin, så der er sikkert et du godt kunne tænke dig, men hvis det er første gang du skal have marsvin er det en god ide at få et korthårede marsvin, der ikke er af en bestemt race, eller en krydsning. Disse er ofte er lidt mere modstandsdygtige og du ikke skal tænke på at pleje dit marsvins pels eller vare så opmærksom på om det har det varmt nok som hvis det ikke havde pels.