Sponsoreret indhold
Fra 2 til flere undulater

Undulatunger en god aktivitet

Undulat par, venligst udlånt af PuppiesAreProzac på fliickr

Undulat par, venligst udlånt af PuppiesAreProzac på fliickr

Det er en god aktivitet for undulaterne at få lov til at yngle, og det er en stor oplevelse for såvel børn som voksne at opleve udviklingen af ungerne.

Det er en god ide at vente, til undulaterne er 10 – 12 md gamle, før redekassen sættes op til dem, og så skal I selvfølgelig være sikre på, at det er en han og en hun, I har. Det er heldigvis nemt at se; huden over næbbet er blåt på en voksen han og brunt på hunnen.

Det er tydeligt at se, hvis undulaterne er glade for hinanden. Hunnen trykker sig og tigger mad, og hvis han fodrer hende, beviser han, at han vil være god til at sørge for mad til hende, mens hun ligger på rede.

 

Klar til landing

Når hunnen er klar til parring, flader hun ud og laver det man kalder ”landingsbane”. Hannen tripper rundt om hende og rokker med hovedet, og til sidst parer de sig.

Hunnen begynder først at ruge, når der ligger 2 æg, så der er ingen grund til bekymring, når hun ikke viser så stor interesse for det første æg.

 

Fra E.T. til undulatunge

Efter ca 18 dage kommer de første 2 unger ud af æggene. De er blinde, nøgne og hjælpeløse, og så ligner de ET. De piber en del – ikke fordi der er noget galt men for at blive madet. Efter få dage kommer de første dun, efter 8-9 dage åbner de øjnene, og så begynder fjerene at vokse frem. Fjerene ligger i starten inde i hver sit lille hylster, og det har fået mange til at tro, at undulatungerne havde utøj, men efter 3 uger har ungerne rigtige fjer. Når de er en måned gammel, smides de ud af reden, og så er det i gang med andet kuld. I naturen får undulaterne også 2 kuld, men derefter skal I sørge for at give dem en lang pause.