Sponsoreret indhold
Fire flyvende facts om undulater

Han eller hunundulat_par_på_pind_300'297shutterstock_69708082

Man se på en undulats næb, om det er en han eller en hun. Den øverste del af næbbet er dækket af farvet vokshud (der hvor næseborene sidder), og hvis farven er mørkeblå, er det en han, mens brun vokshud vidner om en hun. Ungernes vokshud er lys lilla.

 

 

 

Mere end en

Undulaterne findes vildt i Australien. De lever i store flokke, og i hver flok kan der være flere

tusinde undulater. Netop derfor er det ikke en god ide kun at have en enkelt undulat.

I en moderne familie er der ofte perioder uden nogen hjemme, og en undulat keder sig, hvis den ikke har noget selskab.

 

Pinde og grene

De aller bedste sidde- og klatrepinde til et undulatbur er dem I selv finder i naturen, og pindene må meget gerne variere i tykkelse. På den måde får undulaterne nemlig brugt fødderne på mange forskellige måder, og de har samtidig noget at pille i. Både grene og pinde fra frugttræer, bøg eller andre løvtræer er velegnede, og det giver jer mulighed for at oplev undulaterne i fuld gang med at afbarke og klatre i grenene.

Tip til sundhedscheck

Noget af det første en dyrlæge spørg undulatejerne om i forbindelse med sygdom er undulatens mavefunktion. Har undulaten dårlig mave, eller er den forstoppet. En sund og rask undulat laver små snegleformede lorte – mørke med en lille hvid klump i midten. Hvis fugleklatten er tynd,grønlig eller slimet, kan det være tegn på maveproblemer. Derfor er det en rigtig god ide altid at holde øje med klatterne. Læs mere om checker om din undulat er syg på “dyrlæge for din undulat- 7 måder at se om din undulat er syg”