Sponsoreret indhold
Dyrlæge for din undulat- 7 måder at se om din undulat er syg

Dyrlæge med kæledyr undulatDet er dit ansvar, at holde øje med om dine undulater har det godt. Der skal meget til, før en undulat viser tegn på sygdom, for i naturen er det  de svage dyr, der første bliver ædt af rovdyrene. Hvis du ser tegn på, at en af undulaterne er syge, skal du få hjælp til at kontakte en dyrlæge, så I kan hjælpe undulaten på bedst mulig måde.

 

Her er syv ting, du skal holde øje med:

  • Fjerdragten; en sund undulats fjerdragt er glat, mens en syg undulat ofte har oppustet fjerdragt.
  • En beskidt fjedragt og snavsede fjer ved kloakken (undulatens numse) kan være tegn på at din fugl har diarre.
  • Fugleklatter; En rask undulats lorte ligner små snegle – mørke med en lille hvid klump i midten. Hvis fuglen klatter bliver  – tynde, grønlig slimet lort – kan det være et tegn på mave problemer. Det kan være fordi du har ændret dens foder for hurtigt. Du skal i den periode kun give undulaten frø og vand – ingen frugt eller frisk grønt.
  • Nyser din undulat, kan det være fordi undulater er blevet forkølede, det sker ofte hvis de står i træk. Symptomerne er næsten ligesom når du er forkølet: de nyser, har snot ud af næseborene, er sløje og så sover de på to ben. Varme er det bedste middel, til at behandle forkølelse. Læg et klæde hen over buret og en varmepude ovenpå, men kontakt alligevel en dyrlæge for måske skal undulaten også have medicin.
  • Hvis din undulat kaster op/gylper føde op, skal du også være ekstra opmærksom. Måske har den spist noget, den ikke kan tåle, men det kan også være, den bare mader en anden undulat – en del af parringsritualet.
  • Øjnene skal være klare, hvis din undulat har matte øjne og ikke er opmærksom på dig, er der noget galt
  • ingen appetit, Hvis din fugl æder mindre end den plejer og du ikke kan lokke den til at æde, så kan det også være et tegn på at din undulat er syg.

Hvis du er i tvivl om din undulat er blevet syg, så husk at du altid skal kontakte din dyrlæge.

Det er dog heldigvis sjældent, at  undulater bliver syge hvis du giver dem de rigtige livsbetingelser, så læs sjov og ballade- gør undulater glade” for at lære mere vildt fordring og hvordan du kan få det sjovt med din undulat.