Sponsoreret indhold
Skildpadden – panservogn eller ubåd?

shutterstock_91533404

Der har levet skildpadder på jorden i mere end 250 millioner år. De har levet side om side med dinosaurerne og klaret sig, mens dinosaurerne uddøde. I dag finder man skildpadder både i havet, i ferskvand og på land, men de skildpadder, der er kæledyr, er ofte landskildpadder eller sumpskildpadder. De to arter skal passes på helt forskellige måder, og kender man ikke forskel, kan det koste skildpadden livet.Det er nemt at se forskel, hvis man kigger på skildpaddens øjne, tæer og skjold:

Sumpskildpadden er et rovdyr, og øjnene sidder foran på hovedet. Derudover har den et fladt strømlinet skjold og svømmehud mellem tæerne.

Landskildpaddens øjne sidder på siden af hovedet som hos andre planteædere. Dens skjold er højt og hvælvet, og den mangler svømmehud mellem tæerne.

Når I ved, hvilken slags skildpadde I vil anskaffe jer, kan I indrette terrariet på den bedste måde for skildpadden og fodre med det rigtige foder.

Sumpskildpadder skal have mulighed for at svømme, og vanddelen skal fylde mest i terrariet. Landskildpadder har ikke brug for at svømme, men de skal have mulighed for at drikke vand.

Sumpskildpadder er kødædere men æder også lidt planteføde. 90 % af deres føde er kød som feks insekter, muslinger og rejer, men det er omvendt med landskildpadden, der æder 90 % planteføde som feks mælkebøtter, gulerødder og salat. En typisk misforståelse er, at landskildpadden ikke æder kød, men det gør den. Hvis den går ude om sommeren, tager den selv en regnorm i ny og næ.

En varieret kost er vigtigt for at holde din skildpadde sund og rask. her kan du læse mere om hvordan du laver et sundheds tjek af en landskildpadde “vælg en sund landskildpadde”